Poticaj 30. listopada 2015. 1161 pregledi

Bespovratna sredstva za industrijalizaciju inovacija

Fast Track to Innovation

Hrvatska poduzeća imaju mogućnost da se kao i sva ostala poduzeća u Europskoj uniji i pridruženih članicama prijavljuju na natječaje Europske unije. Puno se priča o razvoju bespovratnih sredstava za mala i srednje velika poduzeća i o natječaju Fast Track to Innovation koji je namijenjen i drugim subjektima.

Uzmite na znanje da su uspješni samo visoko inovativni projekti koji imaju širi utjecaj na Europsku uniju. Cilj projekta treba biti rješavanje europskih problema. Europska unija je ovdje da potakne prijenos odličnih ideja iz laboratorija na tržište. 

U Europskoj uniji je više od 20 milijuna malih i srednje velikih poduzeća (99 % svi poduzeća je malih i srednje velikih). Zbog toga su MSP-ji glavna snaga gospodarske rasti. Poduzeće mora za prijavu imati prototip produkta odnosno ideju koja je pripremljena na pilotsko testiranje. V ovoj fazi je potrebno opredijeliti koliko je produkt pripremljen za tržište.

SME instrumenta

70 % projekata u okviru SME instrumenta bilo je prijavljenih sa strane poduzeća koja su registrirana barem 4 godine. Međutim – i start up poduzeća su uspjela sa inovativnom idejom. Odlučujući faktor uspjeha je i broj zaposlenih jer je više od 2/3 prijavitelja imalo barem 6 ili više zaposlenih. Za uspjeh je potrjebna ekipa koja može voditi i izvesti projekt. Važno je da se uključe zaposleni i vanjski partneri koji su stručnjaci na različitim područjima i da možete projekt izvesti zajedno.

Prije nego razmislite o europskim natječajima i novcu morate znati kakvu prednost ima vaš projekt u usporedbi sa konkurentskima. Predlažemo vam da analizirate postojeće stanje na tržištu i dobro dokažete gdje i zašto ste bolji i kako ćete pobijediti neprilike koje se mogu pojaviti na tržištu. S projektom morate promijeniti europsko tržište.

Osnovne informacije i glavne razlike između natječaja Fast Track to Innovation i SME instrumenta možete pronaći ovdje.

Vir: www.tiko-pro.hr

 

 
 
X

Korištenje kolačića.

Portal Hint-Lab koristi tzv. kolačiće radi poboljšanja iskustva korisnika. Prije nastavka pregledavanja po našim stranicama, molimo potvrdite kako se slažete s razmjenom kolačića između portala Hint-Lab i vašeg računala.
Slažem se