Vijesti 6. listopada 2015. 4780 pregledi

Zaživele foto-zgodbe v slovenskem turizmu

Projekt zgodbe v slovenskem turizmu je zaživel tudi na vizualni ravni. Piramida zgodb, ki je nastajala pod okriljem Slovenske turistične organizacije, je po novem bogatejša za foto-zgodbe, ki na multimedijskem portalu stories.slovenia.info v sliki in besedi skozi oči resničnih slovenskih junakov pripovedujejo nosilno zgodbo o Zeleni slovenski ljubezni in osem top zgodb v slovenskem turizmu.

Zgodbe v slovenskem turizmu

V turizmu oblikovanje in pripovedovanje zgodb – ZGODBARJENJE (ang. storytelling), postaja učinkovito orodje v pomoč razvoju in trženju turističnih destinacij, produktov, znamenitosti in ponudnikov. Slovenija je sicer bogata z zgodbami v turizmu, ki imajo tudi turistični trženjski potencial, vendar še niso v zadovoljivi meri vpete v turistične produkte, oziroma imamo turistične produkte brez zgodb.

V okviru projekta Zgodbe v slovenskem turizmu je bila oblikovana tudi piramida zgodb. Njen namen je med drugim razviti jasen sistem za razvoj zgodb in komuniciranje preko njih, ter izbrane zgodbe umestiti na določeno raven in s tem vzpostavljati prioritete. Raven osmih top zgodb v piramidi predstavlja pomembno platformo za komuniciranje kaj je Slovenija, kaj je njena edinstvena ponudba, kaj so njene razlikovalne in edinstvene prednosti in predstavlja vstopno točko na nižje ravni.

 
Foto: http://stories.slovenia.info/
 
Foto: http://stories.slovenia.info/
 
Foto: http://stories.slovenia.info/

Resnični junaki

Foto-zgodbe Slovenije so del uresničevanja strategije na področju digitalizacije tržnih aktivnosti za promocijo slovenskega turizma. Gre za privlačno orodje sodobnega marketinga, na katerega prisega vedno več turističnih destinacij in nacionalnih turističnih organizacij, v okviru lastnih spletnih portalov in na globalnih storytelling platformah, kjer lahko vsak javno deli svoje foto-zgodbe.

Skozi režirane fotografije pristnih slovenskih utrinkov je moč začutiti življenje v Sloveniji in doživetja, ki vabijo obiskovalce. »Izjemno pomembno je, da so junaki resnični in s tem prepričljivi, saj tako pristno nagovarjajo čustva uporabnikov portala, ki prihajajo v stik s fotografijami. Tako se tudi v uporabniku poveča želja, da bi doživetje v resnici izkusil«, poudarja Neja Petek, kreativna direktorica Nea Culpe, Agencije za marketing v turizmu. Zato je zgodba o slani ljubezni v rokah dolgoletnega solinarja Osmana Dediča, tista o kraljestvu Zlatoroga pripada ta hip najboljši slovenski alpinistki Nastji Davidovi, o gozdovih pa nam pripoveduje strokovnjak z gozdarskega inštituta.

Foto zgodbe si lahko ogledate na portalu stories.slovenia.info, kmalu pa bodo objavljene še na največjih globalnih platformah digitalnega storytellinga, kot so exposure.co, storify.com in druge. Fotografije bodo za slovenske turistične destinacije dosegljive tudi na fototeki Slovenske turistične organizacije.

Več si lahko preberete na:  http://www.slovenia.info/

X

Korištenje kolačića.

Portal Hint-Lab koristi tzv. kolačiće radi poboljšanja iskustva korisnika. Prije nastavka pregledavanja po našim stranicama, molimo potvrdite kako se slažete s razmjenom kolačića između portala Hint-Lab i vašeg računala.
Slažem se