Novica 5. oktober 2015 4251 ogledov
 admin
Avtor

Od Rogaške Slatine do Podčetrtka vodi nova kolesarska steza

Po novem se bo od Rogaške Slatine do Podčetrtka mogoče pripeljati po 14-kilometrskem odseku kolesarske steze. Novo urejena infrastruktura, ki prispeva tudi k večji varnosti kolesarjev in pešcev, je namenjena turističnemu, rekreacijskemu oziroma izletniškemu kolesarjenju, uporablja pa jo tudi prebivalstvo za prevoz na delo, v šolo, trgovino ipd. Na odseku je urejenih pet počivališč, kjer si lahko kolesarji vzamejo čas za počitek.

Gre za enega izmed šestih kolesarskih odsekov, ki so bili v finančni perspektivi 2007-2013 zgrajeni z evropskimi sredstvi. Preostali so: kolesarska povezava Brezovica-Vrhnika-Logatec - faza I in II, Kolesarska povezava Porečanka, Kolesarska povezava Miren – Vrtojba - Kanal, odsek Solkan – Plave, Kolesarska povezava Kranjska Gora – Jesenice in  Kolesarska povezava Jesenice-Lesce-Bled.

S tem je Slovenija bogatejša za 38 km urejenih kolesarskih prog.

 
http://www.mzi.gov.si
 
 
 
 
X

Uporaba piškotkov

Portal HINT-lab uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom HINT-lab in vašim računalnikom.
se strinjam