Novica 24. september 2015 4237 ogledov
 admin
Avtor

Four Points by Sheraton Ljubljana Mons – edini hotel z virtualnim planetarijem v Evropi

V Four Points by Sheraton Ljubljana, je v četrtek, 17. septembra, 2015, potekala novinarska konferenca na temo opazovanja zvezd in predstavitev novega virtualnega planetarija v hotelu ter astronomski pogled v zvezde za novinarje z Matejem Mihelčičem, urednikom astronomske Revije Spika.

S postavitvijo planetarija je Four Points by Sheraton Ljubljana Mons, hudomušne sanje o steklenem stropu v svoji spalnici, skozi katerega bi lahko opazoval nočno nebo, spremenil v resničnost in postal edini hotel v Evropi, kjer boste lahko po novem zrli v Starscapes® zvezde vse leto. Virtualni planetarij v hotelu prepričljivo ustvari iluzijo pravega pogleda v nebo, kakršnega lahko še vidimo v jasni temni noči visoko v gorah.

Poleg tržne zanimivosti, želi hotel s projektom opozoriti tudi na okoljsko problematiko svetlobnega onesnaževanja.

Hotel v največji možni meri vgrajuje načela trajnostnega razvoja v svoje poslovanje, v izdelke, storitve in vsebine. Okoljske cilje Four Points by Sheraton Ljubljana tesno povezuje z dnevnim delovanjem in izvaja številne dejavnosti za zmanjševanje porabe energije.  Hotel v svoje poslovanje že vključuje številne okoljske programe.

Več si lahko preberete v izjavi za javnost.

 
 
 
 
 
 
X

Uporaba piškotkov

Portal HINT-lab uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom HINT-lab in vašim računalnikom.
se strinjam