Vijesti 7. rujna 2015. 1178 pregledi
 admin
Autor

Ministar Lorencin i zamjenik ministra Koraca posjetili Bledski strateški forum

Ministar turizma Darko Lorencin i zamjenik ministra dr. sc. Daglas Koraca boravili su Sloveniji, na Bledu, gdje se održavao Bledski strateški forum. Forum svake godine okuplja političke i gospodarske čelnike iz Europe i regije te se najvećim dijelom bavi europskim odnosno globalnim promjenama.
 
Ministar Lorencin se sastao slovenskim ministrom gospodarstva Zdravkom Počivalšekom s kojim je razgovorao o nastavku dosadašnje suradnje. Ministar Lorencin istaknuo je tom prilikom kako Hrvatska i Slovenija imaju odličnu turističku suradnju, posebice u segmentu zajedničke promocije na dalekim tržištima, primjerice na tržištima Istočne Azije: „Turisti s dalekih tržišta često traže duža putovanja, koja uključuju dvije ili više zemalja te ih privlači raznolika ponuda, posebice kultura, baština i prirodne ljepote, a riječ je i o turistima koji putuju tijekom čitave godine.“
 
MGRT
Zamjenik ministra Daglas Koraca je sudjelovao na Drugom sastanku na visokoj razini 16 zemalja Središnje i Istočne Europe i Kine, gdje se raspravljalo o nastavku dosadašnje suradnje europskih zemalja i Kine na području turizma. Kao prioritet sastanka bila je istaknuta daljnja uspostava direktnih zračnih linija i turističkih ruta te razmjena iskustava u razvoju turizma.
 
Prvi sastanak na visokoj razini 16 zemalja Središnje i Istočne Europe i Kine o temi turizma održan je u svibnju 2014. godine u Budimpešti, a od tada je zabilježen porast gostiju iz Kine upravo na području zemalja Središnje i Istočne Europe. Hrvatsku je u prvih sedam mjeseci 2015. godine posjetilo 46 tisuća gostiju iz Kine što predstavlja rast od gotovo 50 posto u odnosu na isto razdoblje u 2014. godini.
 
Vir: www.mint.hr
X

Korištenje kolačića.

Portal Hint-Lab koristi tzv. kolačiće radi poboljšanja iskustva korisnika. Prije nastavka pregledavanja po našim stranicama, molimo potvrdite kako se slažete s razmjenom kolačića između portala Hint-Lab i vašeg računala.
Slažem se