Novica 7. september 2015 4280 ogledov
 admin
Avtor

Ministra Počivalšek in Lorencin sta se zavzela za skupno oblikovanje turističnih produktov in programov

V sredo, 2. septembra, sta se na Bledu ob robu Strateškega foruma Bled sestala minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek in hrvaški minister za turizem Darko Lorencin. V pogovoru sta ministra ocenila, da možnosti za povečanje sodelovanja na področju turizma obstajajo predvsem v oblikovanju skupnih turističnih produktov in turističnih programov ter v nadaljevanju skupne promocije na oddaljenih trgih. 
 
Gospodarsko sodelovanje med Slovenijo in Hrvaško je dobro. Hrvaški trg je za slovenska podjetja zanimiv tako z vidika obsega blagovne menjave kot investicij in storitev, predvsem turizma. Državi druga drugi predstavljata eno izmed najpomembnejših gospodarskih partneric. 
 
V letu 2014 je bila glede na število prihodov turistov Hrvaška na 4. mestu in na 6. mestu po ustvarjenih turističnih nočitvah v Sloveniji. Prav tako je Slovenija zelo pomembna za hrvaški turizem, saj smo po številu ustvarjenih nočitev v tej državi na 2. mestu.  
 
MGRT
V zadnjih letih je sodelovanje nacionalnih turističnih organizacij (SPIRIT Slovenija in HTZ) odlično na oddaljenih trgih, kot so Kitajska, Izrael, Indija, Japonska. Turistični organizaciji izvajata skupne promocijske aktivnosti turistične ponudbe, kjer se državi predstavljata s sloganom »Experience Croatia, Feel Slovenia«. Uspešno sodelovanje bosta nacionalni turistični organizaciji nadgradili tudi v prihodnjih letih na trgih Kitajske, Koreje, Japonske, ki se ga bodo udeležila zainteresirana podjetja tako v okviru skupnih predstavitev na pomembnih turističnih sejmih in borzah kot tudi na neposrednih (delovnih) srečanjih slovenskih turističnih ponudnikov in zainteresiranih organizatorjev potovanj ter turističnih agencij s teh prekomorskih trgov. 
 
Vir: MGRT
X

Uporaba piškotkov

Portal HINT-lab uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom HINT-lab in vašim računalnikom.
se strinjam