Projektne novice 25. avgust 2015 4117 ogledov
 admin
Avtor

O Hint-Labu tudi na RTV SLO

Z novinarsko konferenco se je tudi uradno zaključil projekt Hint-Lab. Rezultate projekta smo postopoma zbirali na naši spletni strani, ki jo bomo sčasoma še dopolnjevali.

Uvodni nagovor in pozdrav udeležencem je podal direktor UIP Univerzitetnega razvojnega centra in inkubatorja Primorske, Dorijan Maršič, ki je predstavil uspešno zaključen projekt Hint-Lab, v sklopu katerega so bodoči podjetniki med drugim pripravili evalvacije svojih podjetniških idej.

Rezultati projekta, ki jih je povzela mag. Tina Kociper, vodja projekta, segajo od analize stanja na področju podjetništva na podeželju do vzpostavitve spletnega orodja za izmenjavo in uresničitev idej (portal Hint-Lab), razvoja modela in izvedbe programa usposabljanja ter mentoriranja, ogledov primerov dobrih praks, izdelave smernic za trženje skupnih produktov in informiranja ter obveščanja javnosti.

Mag. Andrej Medved je pozornost namenil vsebini ter izvedbi petih podjetniških delavnic, ki so udeležencem podala številna nova podjetniška znanja o zagonu novih start-up, predvsem pa tudi za nadgradnjo že obstoječih podjetij in se tako izkazale za izredno učinkovite. Udeležence dogodka je seznanil s sistematično in uporabno metodo Canvas, s katero lahko bodoči podjetniki opišejo, oblikujejo, inovirajo ter preizkusijo svoj poslovni model. 

Za konec je svojo izkušnjo s podjetniške delavnice s prisotnimi delil Matic Rodica, ki je ob enem razložil, da so mu le-te nadgradile ter obnovile podjetniško znanje in se zato v prihodnje namerava ponovno udeležiti še kakšnega tovrstnega dogodka. Priložnost predstavitve svoje podjetniške ideje sta imela tudi Dušan Luin s projektom celovite turistične ponudbe v vasi Kosovelje na Krasu in študentka Petra Grmovšek, ki si prizadeva vzpostaviti kamp v oljčniku doline Dragonije, Happy Green Bird, ki bil arhitekturno in vsebinsko prilagojen gibalno oviranim ter osebam s posebnimi potrebami.  

Prispevek z dogodka je bil objavljen tudi na RTV Sloveniji v oddaji Primorska kronika. Ogledate si ga lahko tukaj (začenši s 3:20 min).

 
 
X

Uporaba piškotkov

Portal HINT-lab uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom HINT-lab in vašim računalnikom.
se strinjam