Novica 10. avgust 2015 4095 ogledov
 admin
Avtor

V Ljubljani po novem na ohladitev v iglu

V teh vročih poletnih dneh prija ohladitev. To vam nudi ekipa Enigmarium, ki je v kletnih prostorih Trdinove v Ljubljani postavila atrakcijo pobeg iz igluja.

Lani septembra je Enigmarium predstavil nov koncept preživljanja prostega časa: resničnostno interaktivno igro za dva do pet igralcev  Escape room Enigmarium®. V manj kot letu dni je s tremi unikatnimi sobami postala ena najbolj vročih ljubljanskih turističnih atrakcij, svoje sobe pa je odprla že tudi v Trstu in Puli. Odprtih je že šest različnih sob, jeseni pa se pridružita še novi sobi v Mariboru in Madridu.

Sledil je korak naprej in v sodelovanju z Eskimsko vasjo je ekipa Enigmariuma februarja 2015 na smučišču v Kranjski gori zgradila svetovno novost: prvi testni »Escape Igloo®« na svetu. V pravljični igri in čarobnem ambientu so igralci reševali različne zanke, uganke, spretnostne preizkušnje ter tekmovali s časom na pomembni misiji - rešiti svet – ter nadvse uživali, vse dokler ni nastopila pomlad. S sredstvi Snovalca, ki jih podeljuje Slovenska turistična organizacija, so prototip do danes tehnično izboljšali in pripravili opremo za serijsko izvedbo. Z avgustom je pobeg iz igluja že na voljo obiskovalcem v kleti na Trdinovi 8 v Ljubljani.
 

 
 
 
 
 
Escape Igloo Trdinova

Kot v vseh Enigmariumovih sobah za pobeg je ekipa vse zanke, uganke in dramaturgijo izvirno zasnovala sama. Pripravili so različne, povsem unikatne preizkušnje, ki še niso bile videne. Razvili so poseben sistem pomoči s slikovnimi namigi, raznolike preizkušnje pa zasnovali tako, da vsak član ekipe pride na svoj račun. Igra poteka na simbolnem nivoju, zato znanje tujih jezikov ni potrebno. Tu so tudi »gamemasterji«, zabavni high-tech pripomočki lastne razvojne ekipe in celovita uporabniška izkušnja od A do Ž  ter napeta zgodba vsake od sob – vsaka seveda zgodba zase. Soba »Escape Igloo®« pripoveduje naslednjo: Zemljo je zadel meteorit in premaknil zemljino težišče. Prihaja nova ledena doba. Le najbolj pogumni si bodo upali vstopiti v raziskovalčev iglu, poiskati štiri ključne elemente in rešiti planet.

Pa prijetno ohladitev!

Več informacij: www.escape-igloo.com

X

Uporaba piškotkov

Portal HINT-lab uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom HINT-lab in vašim računalnikom.
se strinjam