Novica 27. julij 2015 4144 ogledov
 admin
Avtor

Tiskovna konferenca v Portorožu ob zaključku projektov Po kreativni poti do praktičnega znanja

V torek, 21. 7. 2015, se je v restavraciji Rizi Bizi v Portorožu odvijala tiskovna konferenca, na kateri so študentje Univerze na Primorskem, Fakultete za turistične študije – Turistica, Fakultete za management in Fakultete za vede o zdravju, skupaj s pedagoškimi in delovnimi mentorji, predstavili cilje in rezultate treh projektov:
 
Razvoj izobraževalnega in industrijskega turizma v ribogojnici Fonda
Kulinarični nasveti za pripravo rib na zdrav način in kuharski recepti za ribogojnico Fonda
Smoothie za zdravje (SuperSok.si)
 
Vsi trije projekti potekajo v okviru Javnega razpisa za sofinanciranje projektov Po kreativni poti do praktičnega znanja. Operacijo delno financira Evropska unija, in sicer iz Evropskega socialnega sklada.
 
 
 
 
 
 
Ekipa študentov Fakultete za turistične študije – Turistica, ki je sodelovala pri projektu Razvoj izobraževalnega in industrijskega turizma v ribogojnici FONDA, je skupaj s pedagoškimi in delovnimi mentorji predstavila inovativne in aplikativne rešitve na področju turistične dejavnosti podjetja Fonda.si. Študentje so razvijali ideje za nove produkte v smeri industrijskega, izobraževalnega in ustvarjalnega turizma po metodologiji vitkega podjetništva. Poleg svežih idej za nove turistične produkte, so študentje raziskali inovativne možnosti za trženje turistične dejavnosti ter jih predstavili na konkretnem primeru – Facebook Fonda Turistica. Vse ideje za nove produkte, ki so nastale v sklopu projekta, so skupaj z obstoječo ponudbo podjetja Fonda.si predstavili v turistični brošuri. Dnevnik aktivnosti pri projektu Razvoj izobraževalnega in industrijskega turizma v ribogojnici Fonda je objavljen na tej povezavi, več informacij o projektu pa je na voljo tukaj.
 
Pri projektu Kulinarični nasveti za pripravo rib na zdrav način in kuharski recepti za ribogojnico FONDA je ekipa študentov Fakultete za vede o zdravju skupaj s pedagoškimi in delovnimi mentorji predstavila rešitve, kako posameznikom približati različne postopke za pripravo ribjih jedi. Razvili so nekaj raznovrstnih preprostih in zdravih receptov za ribe in morske jedi, jih energijsko in hranilno ovrednotili ter predstavili v priročni brošuri.
Ob koncu projekta Smoothie za zdravje so študentje Fakultete za vede o zdravju in njihovi mentorji predstavili izdelano brošuro in rešitve za nadgradnjo spletne strani, kjer so podali informacije o hranilni in energijski vrednosti ter o pozitivnih učinkih bioaktivnih snovi v že obstoječih napitkih. Razvili in predstavili so nove recepte za napitke, ki vsebujejo bioaktivne snovi avtohtonih rastlinskih vrst, skupaj z idejami za promocijo napitkov s pozitivnim učinkom na zdravje.
 
Tiskovne konference so se udeležili rektor Univerze na Primorskem, dekani, novinarji, podjetniki in ostali povabljeni, ki so v sklopu predstavitev rezultatov treh projektov okušali jedi in sadne napitke, pripravljene po receptih, ki so jih študentje razvijali v okviru projektov Po kreativni poti do praktičnega znanja.
 
Poleg rešitev za turistično dejavnost podjetja Fonda, ki so jih razvili in predstavili študentje Fakultete za turistične študije – Turistica, turistična dejavnost ribogojnice Fonda potrebuje tudi novo ime. V natečaju, ki je objavljen na spletni strani Banke turističnih priložnosti, lahko s svojimi predlogi sodelujete tudi vi in se potegujete za privlačno nagrado. Do vseh informacij o natečaju in oddaji vaših predlogov lahko dostopate na tej povezavi.

 

X

Uporaba piškotkov

Portal HINT-lab uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom HINT-lab in vašim računalnikom.
se strinjam