Novica 23. julij 2015 4019 ogledov
 admin
Avtor

Slovenija na EXPO Milano 2015

V okviru svetovne razstave EXPO, ki bo od 1. maja do 31. oktobra 2015 potekala v Milanu v Italiji, se bo med 144 državami predstavila tudi Slovenija. Tema tokratne svetovne razstave je hrana in poteka pod sloganom »Feeding the Planet, Energy for Life« oz. »Hrana za Planet, Energija za Življenje«. Nosilec predstavitve Slovenije na svetovni razstavi je javna agencija SPIRIT Slovenija. Vlada je tudi potrdila nastop Slovenije z uporabo državne znamke »I feel Slovenia« ter z uporabo uveljavljenega slogana »I feel Slovenia, Green. Active. Healthy.« 

Vsebine, ki so predstavljene v slovenskem paviljonu v povezavi z glavno temo svetovne razstave – hrana so: sol, čebele, termalne in mineralne vode, zdrav in aktiven življenjski slog ter zelene tehnologije.

Slovenija se predstavlja z lastnim paviljonom. Slovenski paviljon ima piramidalno obliko postavljeno na geometrijsko razgibani površini, kar odraža reliefno razgibanost slovenskega ozemlja – prehajanje alpskega hribovja, panonskih ravnic ter sredozemskega gričevja v obdelovalne površine, pod katerimi se skriva izjemen podzemni labirint kraških jam in kapnikov. Paviljon je narejen iz naravnih materialov - lesa in stekla.

Več o Sloveniji na svetovni razstavi Expo 2015 si lahko preberete na www.exposlovenia.si

 

 
 
X

Uporaba piškotkov

Portal HINT-lab uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom HINT-lab in vašim računalnikom.
se strinjam