Vijesti 9. srpnja 2015. 1313 pregledi

Predstavljen Akcijski plan razvoja kulturnoga turizma

Nakon što je predstavljen Akcijski plan razvoja zdravstvenoga turizma u Hrvatskoj, dan prije otvaranja stalnog postava novoizgrađenog Muzeja vučedolske kulture, u Vukovaru je predstavljen i Akcijski plan razvoja kulturnog turizma. Predstavljajući plan Renata Tomljenović je podsjetila kako je Hrvatska još 2003. godine usvojila strategiju razvoja kulturnog turizma i da se tada naišlo na prilično nerazumijevanje. Istaknula je kako je u Hrvatskoj primjetan veliki broj i raznovrsnost projekata koji su u funkciji razvoja kulturno-turističkih proizvoda na lokalnoj razini te da je udio kulturnih turista u Hrvatskoj negdje na razini europskog prosjeka.

Nažalost, Hrvatska u kulturnom turizmu još uvijek sustiže trendove umjesto da ih anticipira, sporo se prilagođavamo promjenama, ne njegujemo kulturu partnerstva javnog te kulturnog i turističkog sektora…Istraživanja su pokazala kako 40 posto međunarodnih putovanja sadrži upravo komponentu kulture koju preferiraju uglavnom osobe više platežne moći i obrazovanja. Primjetan je i pad popularnosti velikih, popularnih atrakcija, dok se u isto vrijeme bilježi porast potražnje za lokalnim i autentičnim što je dobra vijest za Hrvatsku- rekla je Tomljenović.

Prezentaciji je bio prisutan i ministar turizma Darko Lorencin koji je istakao kako od deset ključnih proizvoda Strategije razvoja turizma do 2020. godine kulturni turizam nalazi se na drugom mjestu. Pri tome se predviđa kako će rast te vrste turizma do 2020. godine bilježiti stalni rast.

Više informacija

 
(sociedadecroata.com.br)
X

Korištenje kolačića.

Portal Hint-Lab koristi tzv. kolačiće radi poboljšanja iskustva korisnika. Prije nastavka pregledavanja po našim stranicama, molimo potvrdite kako se slažete s razmjenom kolačića između portala Hint-Lab i vašeg računala.
Slažem se