Projektne novice 3. julij 2015 4312 ogledov
 admin
Avtor

Izdali smo monografijo Spodbujanje ruralnega turizma

V sklopu projekta je nastala večavtorska znanstvena monografija Spodbujanje ruralnega turizma / Poticanje ruralnog turizma.

Struktura monografije zajema tri sklope. V prvem so predstavljeni teoretični okviri, pregled relevantne literature in virov ter nekaj primarnih raziskav, ki se navezujejo na obravnavano tematiko, v drugem so podani izsledki raziskav, ki so bile izpeljane v sklopu projekta, v tretjem sklopu pa je podan še pogled iz prakse, ki smiselno dopolnjuje akademski pristop prvih dveh delov.

Metodološko gledano je glede na pristope gradivo relativno heterogeno, vendar pa so prispevki vsebinsko povezani. Medtem ko so v prvem sklopu posamezni prispevki samostojne zaokrožene celote, ima drugi sklop v prvem prispevku predstavljeno metodologijo raziskave, ki je bila podlaga za ostale prispevke v tem sklopu.

Vsebinsko je tematika znanstvene monografije zelo aktualna; še posebej v težkih ekonomskih pogojih, v katerih so pričakovanja in izzivi do podjetnikov še posebej veliki. Turizem omogoča širok spekter podjetniških aktivnosti - od mikropodjetništva, družinskih podjetij, do kompleksnejših poslovnih sistemov. V tekstu je poudarek na problematiki podjetništva v ruralnih področjih v kontekstu njihovega turističnega razvoja in valorizacije teh prostorov. Zaradi posebnosti ruralnih področij, za katere je pogosto značilna depopulacija, ima podjetništvo veliko širši pomen od zgolj ekonomskega. To je lahko vzvod revitalizacije demografsko ogroženih področij v polnem pomenu besede. Vlaganja v razvoj ruralnega turizma dejansko izboljšujejo pogoje življenja lokalnega prebivalstva, kar ima dolgoročno pozitivne učinke na družbo kot celoto.

Dostopite do e-monografije. Za tiskano verzijo nam pišite na hint.lab.eu@gmail.com.

 
 
X

Uporaba piškotkov

Portal HINT-lab uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom HINT-lab in vašim računalnikom.
se strinjam