Projektne vijesti 10. lipnja 2015. 1343 pregledi
 hint-lab
Autor

Prezentacija rezultata projekta Hint-Lab na skupu Održivi razvoj ruralnih područja

Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Sveučilišta u Rijeci uz suradnju Primorsko-goranske županije organizirao je skup Održivi razvoj ruralnih područja koji se održao u utorak, 9. lipnja 2015. godine u Nacionalnom Parku Risnjak. 
 
Na skupu se okupilo šezdesetak sudionika, uvaženih izlagača iz područja održivog turizma, eminentnih osoba lokalne i regionalne samouprave i državne uprave te istaknutih poduzetnika ruralnih područja. Skupu je prisustvovao i ugledni inozemni gost predavač: Tim Clancy, ekspert za održivi razvoj i konzultant za turizam i okoliš iz SAD-a, a putem internetske veze i Xavier Font sa Leeds Beckett University iz Velike Britanije. 
 
Događaj se održao na atraktivnom području Gorskoga kotara koji posjeduje značajne resurse i kao takav otvara mogućnosti za održivi turistički razvoj. Sukladno tome, naglasak skupa bio je na ispitivanju mogućnosti i pronalaženju rješenja za razvoj održivog turizma ruralnih destinacija te na poticanju i promicanju konkurentnosti. Tematskim predavanjima, ponajprije namijenjenima poduzetnicima, analizirao se poduzetnički potencijal ruralnih prostora, nakon čega je uslijedila diskusija. 
 
Fakultet je u okviru skupa prezentirao rezultate projekta HINT-LAB – Poticanje poduzetništva u turizmu ruralnih područja, br. SI-HR-3-1-13, financiranog iz Operativnog programa Slovenija – Hrvatska 2007. - 2013. Riječ je o projektu koji se provodi u suradnji Fakultete za turistične študije – TURISTICA, Zavoda Novi turizem i Univerzitetnog razvojnog centra in inkubatora Primorske d.o.o. iz Slovenije, te  Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Opatija i Regionalne razvojne agencije PORIN d.o.o. iz Hrvatske. 
 
Fakultet iz Opatije je u sklopu projekta koordinirao izradu komparativne analize stanja poduzetništva u ruralnom turizmu Hrvatske i Slovenije. Rezultati analize aplikativni su za uspostavu prekogranične suradnje poduzetničkih subjekata te zajedničkog marketinga, s ciljem identificiranja tržišnih mogućnosti i poticanja razvoja zajedničkog poduzetničkog potencijala. 
 
 
 
 
 
 
 
X

Korištenje kolačića.

Portal Hint-Lab koristi tzv. kolačiće radi poboljšanja iskustva korisnika. Prije nastavka pregledavanja po našim stranicama, molimo potvrdite kako se slažete s razmjenom kolačića između portala Hint-Lab i vašeg računala.
Slažem se