Novica 4. junij 2015 4284 ogledov
 gozdni selfness
Avtor

Gozdni selfness

Gozdni selfness™ je avtorsko delo, zasnovano znotraj LTO Laufar Cerkno. Predstavlja nov zeleni trend v slovenskem turizmu, ki temelji na izkoriščanju naravnih danosti in lepot Cerkljanske ter vključuje naravne materiale, vire in lokalne izdelke. Prvi selfness program, ki se odvija v naravi, je bil v letu 2014 nagrajen s priznanjem Snovalec za eno izmed najbolj inovativnih idej v slovenskem turizmu, saj svoje udeležence razvaja na prav poseben način.
Gre za drugačno vrsto velnesa, ki izhaja iz posameznikove zavestne odločitve o skrbi za svoje dobro počutje in zdravje, in se v nasprotju z obstoječimi selfness programi, odvija v idiličnem naravnem okolju, brez posegov v naravo.

Na edinstvenem gozdnem doživetju v obliki pohoda po nezahtevni urejeni pohodniški poti, tako manjša skupina udeležencev na posameznih tematsko zasnovanih postojankah spoznava zdravilno moč narave in se sprošča s pomočjo strokovnjakov iz področja meditacije, osebnostne in duhovne rasti, refleksoterapije in kulinarike, poleg tega pa okuša tudi cerkljanske kulinarične dobrote.
Udeleženci programa se naučijo nekaj tehnik za lažje spopadanje s stresom, okrepijo svoje zdravje in poskrbijo za vitalnost z lahkotnim gibanjem, hkrati pa gozd in naravno okolje spoznajo v drugačni luči, saj ga občutijo z vsemi svojimi čutili.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja

Pošlji sporočilo.
X

Uporaba piškotkov

Portal HINT-lab uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom HINT-lab in vašim računalnikom.
se strinjam